Het les- en voedselprogramma

De Bolera Palms School is een school voor kinderen in de leeftijd van 4 tot ongeveer 12 jaar oud uit het kleine vissersdorp Bolera en de directe omgeving van Bolera. Een aantal kinderen zijn wees en krijgen de scholing (gratis) op de Bolera Palms School. De andere kinderen betalen een kleine schoolbijdrage, afhankelijk van het inkomen van de ouder(s). De school staat voor een hoge kwaliteit van scholing, gebruik makend van het Malawiaanse curriculum. Rita heeft speciaal voor de school een lesplan ontwikkeld waarbij speciale aandacht is voor een goede ontwikkeling van alle kinderen. Waar nodig wordt bij sommige kinderen bijvoorbeeld speciale aandacht gegeven aan lezen of Engels. De kinderen krijgen les van Rita, Erik (Malawiaans) en (Engelse) vrijwilligers.

Alle kinderen beginnen elke dag om 7.15u met de lessen. Voordat de les begint, krijgen de kinderen vanaf 6.30u ontbijt: pap (“likuni phala-porridge”, aangeraden door de World Health Organisation en het World Food Program). De kinderen krijgen les volgens een vast lesplan- en rooster. Om 10.00u hebben de kinderen pauze en krijgen ze 1 of 2 stuks fruit (afhankelijk van het seizoen). Van 10.30u tot 12.00u is het tweede deel van de lessen. De kinderen komen ’s drie keer per week ook ’s middags (dit is wel afhankelijk van de warmte).DSC_0099