De school en de kinderen

De school is in 2006 opgezet door Rita Britz, een gedreven Zuid-Afrikaanse onderwijzers, om bij te dragen aan de lokale gemeenschap en deze te ondersteunen in het bieden van kwalitatief goed onderwijs. Dit is hard nodig in Malawi: scholing kenmerkt zich door gratis en dus vaak verblijvende scholing. Daarnaast zitten kinderen in Malawi op publieke scholen met hele grote groepen in een klas (250 kinderen per klas is niet heel ongewoon…), zeker in de groepen 1 tot en met 3.

Door de ‘chief’ van de gemeenschap Bolera is grond gegeven, naast het Palm Beach Resort van Rita en haar man Danie, om deze te gebruiken voor de bouw van de school. In augustus 2008 kon de eerste klas beginnen in het eerste klaslokaal van de Bolera Palms School. Inmiddels hebben we 8 klaslokalen, een buitenhuisje dat dienst doet als bibliotheek/computerkamer en 8 groepen: reception (vergelijkbaar met groep 1/2) en klas 1-7. Elke dag komen ongeveer 230 kinderen naar de school om te leren, te spelen en te eten!